GUEST POST -PER HELGE

DSC_6781

Landsmøtet på Hell 2015.

Vi ble delt i grupper, noe som er ganske standard i CISV. 8 stk. av oss ble plassert i en ring og fikk utdelt en lapp hver. Dette er også ganske vanlig praksis i CISV. Så ble vi gitt noen instruksjoner og fikk fortalt at dette er et brettspill. Dette er derimot ikke så vanlig. Utrolig kult tenkte jeg da. Her er vi levende brikker i ett brettspill på tegnebordet. Det var noen usedvanlig engasjerte juniorer som forklarte og leste opp regler. Så begynte vi. Vi flyttet rundt i ringen av stoler, det var noe med en rød X, grønne og røde spillere, vi kunne flytte hvilken vei vi ville og mange flere regler. Det tok en stund før vi kom inn i det, men etter hvert skjønte jeg at dette spillet hadde potensiale. Vi fikk mer og taket på det, før plutselig vi ikke skjønte noe, og rødt lag var visst vinneren. Ok, her må det justeres litt, og makt fordelingen er litt skjev, men dette kan bli virkelig bra var konklusjonen. Gleder meg til å se hva dere gjør videre med dette spillet!

Overlapp seminar 2016

Athena! Ja så klart! Den greske guden for strategi. Perfekt navn for et slikt spill. Nå var det kokt ned til noen typer brett, spill brikker, regelhefte og "feller". Det var også gjort endringer for å gjøre spillet mer balansert. Etter mye betatesting og gode tilbakemeldinger, var det nå et mye mer ferdig produkt vi fikk i hendene. Og det så skikkelig bra ut! Vi begynte å spille og for et engasjement dette spillet skapte. Vi beskyldte hverandre for å være både løgnere og konspiratører. Samtidig som vi heiet og ropte. Dette spillet hentet virkelig det verste ut av oss. Noen ble så sinte at de måtte forlate lokalet for å roe seg ned … Da var spørsmålene i etterkant gode å ha. Debreif i god CISV ånd.

IMG_3425

NEO 2016

Vi i staben tenkte at det kunne være moro å la årets ledere prøve dette brettspillet. Vi inviterte juniorene som har laget Athena, for å presentere og veilede i spillet. Når vi i staben kom tilbake fra stabsmøtet vårt, fikk vi med egne øyne se det engasjementet som spillet skapte. Det var stor stemning og humøret til spilldeltakerne gikk fra iskalde tap til rungende seiersbrøl. Ingen tvil om at dette spillet virkelig treffer noe i oss. Athena ble snakkisen på NEO og alle var utrolig imponerte over det disse juniorene hadde fått til.

Dette er mine erfaringer med spillet så langt. Fra å være deltaker i et brettspill som foregikk med meg selv som spillebrikke, til et ferdig brettspill som både fenger og ser veldig bra ut. Athena er et ypperlig strategi spill som samtidig tar opp noe veldig viktig, nemlig fordelingen av makt. Dette emnet blir tatt opp på en slik måte at du selv føler det på kroppen. Det jeg også liker med spillet er måten det blir spilt på, etter hvert som du utvikler deg som spiller. Du begynner å forstå de strategiske fordelene og ulempene. Du skjønner at du kan være med å manipulere, samt påvirke de andre spillerne. Spørsmålene i etterkant av spillet er også meget gode. Det fine med brettspillet er at det kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. Ønsker du å bruke spillet i en aktivitet på en annen måte, kan du selv lage oppfølgingsspørsmål eller utdype videre. Jeg må si at jeg er imponert over den innsatsen og arbeidet som er lagt ned i dette prosjektet. Men det jeg er mest imponert over er produktet de har kommet frem til. Dette brettspillet burde være selvskrevet på enhver leir, cisv tilstelning og ikke minst på stuebordene våre i året 2016 og i mange år fremover.

Prosjekt deltakere: Rasmus, Agathe og Håkon med bistand av Fjooco og Joana (EVS)
Prosjekt oppstart: Januar 2015
Design: Camilla
Release fylkeslag: Sent Januar 2016
Campshop og nettbutikk: I løpet av 2016